WICHERS

NATUURLIJK BOERDERIJVLEES

over ons


Wichers veehouderij is van generatie op generatie overgegaan, het boer zijn zit in het bloed van de familie Wichers.
De huidige locatie aan de Plakkenweg in Heerde is al sinds 1872 de locatie waar de verschillende generaties Wichers actief zijn.
In 1872 waren het Johannes Wichers en Mina Wichers-Buitenkamp die hier een landbouwbedrijf, veehouderij en slagerij aan huis begonnen.
In 1905 werd het bedrijf overgenomen door de 2e generatie Johannes Wichers, die het bedrijf als veehouderij en slagerij aan huis voortzette.
In 1924 was het Wicher Wichers die er een veehouderij en melkbedrijf van maakte, gespecialiseerd in de verkoop van melk.

Pas in 1980 was het de beurt aan de 4e generatie Wichers. Johannes Jacobus (Jo) Wichers zette het bedrijf voort als melkveehouder.
In 2011 had Jo de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werd het bedrijf overgedaan aan zoon Johannes Wicher Samuel (Hans) Wichers.
Hans zet het bedrijf nu voort als veehouderij en legt zich tevens toe op de verkoop van vlees. Uiteraard wordt hij nog steeds bijgestaan door zijn vader Jo die hem de nodige tips geeft en zijn ervaring maar al te graag deelt met zijn zoon.

Dankzij deze eeuwenlange ervaring in de veehouderij weet de familie Wichers precies wat er nodig is om tot een gezond en lekker stuk vlees te komen. Binnen ons bedrijf hebben we 2 rassen: Hereford en Blaarkop. De Hereford is een koeienras dat oorspronkelijk uit het zuidwestelijke deel van Engeland komt. In de 2e helft van de 18e eeuw ontwikkelde zich rond de marktplaats Hereford een vleesrund dat duurzaam en karakteristiek hard was. Het vlees van dit koeienras was dusdanig populair dat het is uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesras ter wereld.
De Blaarkop is van oorsprong een zogenaamde ‘dubbeldoelkoe’ van het vlees-melktype (60 – 40%).
Blaarkoppen zijn dus gefokt met iets meer nadruk op vleesaanzet dan op melkproductie.

HOME

OVER ONS

ASSORTIMENT

PRIJSLIJST

BESTELLEN

CONTACT

PRIVACY VERKLARING

Openingstijden van onze boerderijwinkel:

Vrijdag       13.00 – 17.00 uur
Zaterdag    09.00 – 17.00 uur